Pasta kanapkowa z pestek dyni i suszonych pomidorów

Bycie wegetarianką ze zdrowymi nawykami żywieniowymi, wymaga ode mnie nutki kreatywności i inspiracji. Z tego to oto powodu ciągle kombinacje w kuchni są u mnie są u mnie normą. Z tych kombinacji wyszedł pomysł na prostą, a zarazem pyszną i zdrową pastę kanapkową. Chciałabym się z Wami podzielić tym co mi z tego wyszło 🙂 .

Składniki na pastę

Do zrobienia pasty będziecie potrzebowali:

  • szklankę pestek dyni (namaczamy ją wcześniej przez całą noc najlepiej)
  • słoiczek suszonych pomidorów
  • ulubione zioła, u mnie świeża bazylia
  • 2 ząbki czosnku
  • połowa czerwonej cebuli pokrojona w kostkę
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka octu balsamicznego opcjonalnie

Sposób przygotowania pasty

No powiem Wam, że chyba nic prostszego wymyśleć nie mogłam 😀 . Wszystkie składniki wrzucamy do blendera bądź innego urządzenia kuchennego i blendujemy do konsystencji, która nam najbardziej odpowiada. I gotowe heh 🙂 . Koniecznie musicie sami spróbować 😉 . Idealna alternatywa na śniadanie .

Pani Warzywko życzy dużo zdrówka i smacznego :* 🙂

Jeśli spodobało Ci się u nas zachęcam do obserwacji nas w mediach społecznościowych. Facebook TUTAJ i instagram TUTAJ! Do zobaczenia!

Udostępnij:

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *