Bycie wegetarianką ze zdrowymi nawykami żywieniowymi, wymaga ode mnie nutki kreatywności i inspiracji. Z tego to oto powodu ciągle kombinacje w kuchni są u mnie są u mnie normą. Z tych kombinacji wyszedł pomysł na prostą, a zarazem pyszną i zdrową pastę kanapkową. Chciałabym się z Wami podzielić tym co mi z tego wyszło 🙂 .
Składniki na pastę
Do zrobienia pasty będziecie potrzebowali:
- szklankę pestek dyni (namaczamy ją wcześniej przez całą noc najlepiej)
- słoiczek suszonych pomidorów
- ulubione zioła, u mnie świeża bazylia
- 2 ząbki czosnku
- połowa czerwonej cebuli pokrojona w kostkę
- sól, pieprz do smaku
- łyżka octu balsamicznego opcjonalnie
Sposób przygotowania pasty
No powiem Wam, że chyba nic prostszego wymyśleć nie mogłam 😀 . Wszystkie składniki wrzucamy do blendera bądź innego urządzenia kuchennego i blendujemy do konsystencji, która nam najbardziej odpowiada. I gotowe heh 🙂 . Koniecznie musicie sami spróbować 😉 . Idealna alternatywa na śniadanie .
Pani Warzywko życzy dużo zdrówka i smacznego :* 🙂
Jeśli spodobało Ci się u nas zachęcam do obserwacji nas w mediach społecznościowych. Facebook TUTAJ i instagram TUTAJ! Do zobaczenia!