Najlepszy przepis na mega czekoladowe brownie wg Gordona Ramsaya

Po mimo, że ja osobiście jeść ciasta nie będę 😉 ponieważ jestem na diecie bezcukrowej, piec uwielbiam. Wyżywam się w pracy i wtedy kiedy mogę coś upiec dla znajomych bądź moich bliskich. Będąc w Anglii obowiązkowo trzeba umieć zrobić uwielbiane przez Anglików brownie :D.

Ja stosuje przepis, który znalazłam na tej stronie z blogu karmelowy.pl . Orginalny przepis Gordona Ramsaya na brownie znajdziecie na jego stronie tutaj . A dla tych co liczą kalorie jak ja polecam wypróbować mój autorski przepis na ciasto czekoladowe o tu . Ok trochę się rozgadałam a łakomczuchy czekają :P. Między innymi mój mąż. 😀 :*

Brownie przepis. Składniki.

  • 250 gram czekolady 75%,
  • 200 gramów masła,
  • 160 gramów białego cukru,
  • 120 cukru brązowego,
  • 4 jajka,
  • ziarenka wanilii z jednej laski bądź ekstrakt,
  • 115 gram mąki pszennej,
  • szczypta soli,

Sposób wykonania.

Dla posiadaczy Thermomiksa czekoladę z masłem rozpuszczamy tem. 50 stopni obroty 1,5 czas 5 minut. Jeśli nie posiadacie rozpuście czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Dodać cukry. Mieszamy 3 minuty obroty 3(dokładnie wymieszać mikserem).Następnie do przestudzonej czekolady dodać jajka sól i wanilię obroty 4 przez 3 minuty, Następnie przesiać mąkę i dokładnie wymieszać 3 minuty funkcja mieszania ciasta. Pamiętajcie w międzyczasie rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni. Masę na brownie przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary 30/23 . Pieczemy przez około 33 minuty 🙂 .Można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów waniliowych 😛 .

Śpieszcie się lody szybko topnieją 😀 Smacznego życzy Pani Warzywko :*.

Inne przepyszne smakołyki i przepisy na nie znajdziecie tu i tutaj .

Udostępnij:

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *